Wat doet roken met je gezondheid

Ik was 14 toen ik mijn eerste sigaret opstak. Ik dacht dat het cool en sexy was of zoiets. Ik hoorde erbij, maar mijn God, het was vies. De pijn die ik voelde toen ik inademde, en de stank op mijn vingers. Ik zag mijn moeder altijd roken. Nu weet ik hoe ik van het roken af kom.

Ze had iets met geel en wit dat heen en weer flitste, en zo maakte ze sigaretten met haar eigen tabak. Ik keek er elke dag naar en het ging de hele dag door.

Na een tijdje gerookt te hebben toen ik 14 was ben ik gestopt omdat we anders geen rijbewijs zouden krijgen, was de boodschap van mijn ouders… Geen idee of mijn moeder toen nog rookte, mijn vader wel, ik weet nog dat hij gerookte sigaren.

Nadat ik gestopt was met roken had ik echt een anti-gevoel, ik mocht niet in kamers met rokende mensen en dat gevoel heb ik nog steeds.
Later kreeg ik een vriend die eerst zei dat ik rook, maar ik ga stoppen. Helaas deed hij dat niet, maar dat gaf me de kans om te ontdekken wat roken eigenlijk doet.

Ik merkte dat wanneer we in gesprek waren of verliefd waren, hij snel naar zijn sigaret reikte nadat hij een korte tijd bij mij was geweest. Voordat hij aan de sigaret ging werd hij een beetje nerveus en na het roken voelde hij zich weer geweldig.

Ik werd er natuurlijk wel onzeker van, ik dacht eerst ligt dit aan mij? Maar later merkte ik het, en hij gaf ook aan dat de zenuwen stopten als hij aan de sigaret zat, hij had zoveel problemen, zei hij. Ik heb ook gekeken naar wat er in een sigaret zit, maar dat is ook niet verkeerd. Pure tabak is een ander verhaal, maar de sigaret die je koopt bevat zoveel meer.

Dit is ook een verslaving omdat het trauma niet verwerkt wordt, en we geen verbinding in onszelf voelen, dus grijpen we naar sigaretten.
Er is zoveel moois in verband dat ik zelf nooit meer ben begonnen met roken omdat ik voel dat het ook niet goed is voor mijn longen en mijn cellen, maar ik begrijp nu waarom anderen het doen en daarvoor is mijn oordeel weg.

Ik vind het soms sexy bij mannen, maar bij een bepaald soort man met een tatoeage en lang haar… Ik heb ook mijn zwakheden… Nog steeds ingeprent uit het verleden… ­čÖé

Deel dit bericht:

Blader Door Andere Blogs

Stress post by Divine Connection

Stress

Stress heeft te maken met overdenken. Er is een storing tussen het hart en het hoofd. Het hart kent de richting, maar…

Lees verder ┬╗
Untitled design 2 1

Wat doet de kundalini

Wat doet de kundalini Je hoort vaak over symptomen van Kundalini. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Stel je voor, je bent altijd vanuit je hoofd aan het werken

Lees verder ┬╗
Untitled design 4 1

Relatie crisis

Als het wat minder gaat in een relatie, beginnen we vaak in ons hoofd te denken wat er zou kunnen zijn. Of we trekken ons terug omdat het niet gaat

Lees verder ┬╗

Hoe Kan Ik U Helpen?